Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

de Adi in Ficat, 18 Dec 2017 | 18832 vizualizari

 

O mancare rapida si pe placul tuturor, asa as descrie eu acesti ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare ficatei de pui:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 125 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri sos de soia
  • patrunjel verde
  • 500 ml lapte
  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 250-300 g malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta:

Preparare ficatei de pui.

Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.

Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pun la prajit in ulei incins, intorcandu-i de pe o parte pe cealalta si pudrandu-i cu boia de ardei pe parcurs.

Se adauga si foile de dafin pentru un plus de aroma.

Cand sunt aproape patrunsi, se adauga sosul de soia, 2 catei de usturoi taiati rondele si putin cimbru uscat.

Intre timp se prepara mujdeiul.

Se curata usturoiul si se piseaza presarat cu sare grunjoasa.

Se freaca, apoi, picurand ulei, se stinge cu putina apa rece si se adauga smantana pentru cremozitate.

Preparare mamaliguta.

Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si se amesteca pana aceasta se dizolva.

Se adauga si o mana de malai si se lasa sa atinga din nou punctul de fierbere.

Se adauga apoi malaiul, in ploaie si se amesteca intens pentru a nu se forma cocoloase.

Se fierbe mamaliguta pana se ingroasa consistent, amestecand continuu in ea, iar la final, se adauga untul.

Se servesc ficateii presarati cu patrunjel verde, alaturi de mamaliguta si usturoi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ficatei si pipote